"Educate, have fun and make a difference" is een slogan welke Mad Science veel gebruikt. "Wij zijn van mening dat we kinderen echt iets kunnen bijbrengen door ze een positieve ervaring te geven in Wetenschap & Techniek-onderwijs," aldus Meanne Boere, directeur Mad Science Utrecht.

Op de vraag: "Wat is er dan educatief aan een suikerspinmachine?" Gaf Meanne ons het volgende antwoord: "Juist deze suikerspinmachine geeft ons aanleiding om te praten over de werking van warmte, over het omzetten van suiker en de werking van middelpuntzoekende kracht. Het is een technisch vernuftig apparaat, wat precies ligt in de belevingswereld van het kind. Na de demonstratie zal bij iedere kermis het kind haarfijn kunnen uitleggen hoe een suikerspinmachine werkt. Dat is de kracht van Mad Science!".

 

Mad Science vakantieprogramma's bestaan uit een combinatie van educatieve lessen, ontspanning en ervaringsgerichte opdrachten rondom wetenschappelijke principes en technische opdrachten. Kinderen kunnen vooral zelf ervaren, voelen, proeven, zien, horen en ruiken waar wetenschap nu eigenlijk over gaat.
Mad Science gebruikt de basisbeginselen van de wetenschap en techniek en brengt deze zodanig over op kinderen, dat zelfs de jongste deelnemers echt kunnen genieten van de wereld van Science. Deelnemers creƫren en maken een diverse projecten voor thuis. Vaak zijn ze zo druk bezig dat ze niet in de gaten hebben dan ze aan het leren zijn.
Alle activiteiten van Mad Science worden professioneel begeleid en er wordt gewerkt in kleine groepen. De vakantieprogramma's zijn te vinden op een aantal locaties in de provincie.
Wilt u meer weten over de zomerschool in Zeist of Oudewater?
Check dan http://nederland.madscience.org/zomerschoolutrecht.aspx of neem contact op met het kantoor: 088-030.3330.
De activiteiten zijn zonder overnachting en duren van 09:00 uur tot 15:00 uur.De vakantieschool is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.
Mad Science Wetenschapskamp 03.jpg