Educatie op Oortjespad
Voor educatie op Oortjespad was schooljaar 2013-2014 was een erg goed jaar. Een recordaantal van 220 schoolklassen hebben zich voor Oortjespad aangemeld. Dit komt neer op zo'n 6500 kinderen met 2000 begeleiders.
Toch komt er een einde aan het educatieve aanbod in haar huidige vorm. Het dagelijks bestuur van het recreatieschap heeft onlangs besloten dat er komend schooljaar geen educatieve programma's worden aangeboden. Het bestuur is van mening dat educatie niet tot haar kerntaken behoort. Alle scholen zijn hiervan inmiddels op de hoogte gebracht. Wel blijft de kinderboerderij toegankelijk voor een (school)bezoek op eigen gelegenheid. Ook is er overleg met NME voor eventueel vervolg in een andere vorm.

Raad van State
In juni 2013 heeft de Woerdense gemeenteraad ingestemd met een nieuw bestemmingsplan voor Oortjespad. Door een aantal omwonenden is hiertegen beroep aangetekend bij de Raad van State. Onlangs heeft de Raad van State het nieuwe bestemmingsplan vernietigd. Dit betekent o.a. dat Kameryck voorlopig geen mogelijkheden heeft om uit te bereiden. Ook betekent dit besluit dat er voorlopig geen pannenkoekenrestaurant bij de kinderboerderij kan komen.