Enkele maanden geleden ontvingen de basisscholen in de wijde omgeving van ons dorp een alarmerende brief van het Recreatieschap Midden Nederland met de mededeling dat de educatieve taak van het Oortjespad met ingang van deze zomer geschrapt gaat worden. Dat betekent het einde van een succesvol project waar nota bene in 2013 ruim 220 groepen, te weten 6500 scholieren en 2000 begeleiders met een positieve rapportcijfer van gemiddeld 8,1.

Reden waarom in juni jl tijdens de bespreking van de Dorpsagenda in een openbare vergadering in de gekeerde Kanis door verschillende dorpsbewoners zorgen over de kinderboerderij kenbaar werden gemaakt en in de vergadering besloten werd een werkgroep samen te stellen met als doelstelling een alternatief plan op te stellen voor de kinderboerderij met de inzet van plaatselijke vrijwilligers.

Kortgeleden heeft deze werkgroep de kernpunten van dit plan ter toetsing en goedkeuring voorgelegd aan het Algemeen bestuur van het Dorpsplatform. Een nadere uitwerking van dit plan zal nu volgen, gebaseerd op de drie peilers:
Behoud van de kinderboerderij (met uitbreiding van de variatie van de dieren)
Behoud van de educatieve taak in haar volle omvang
Behoud van gratis dagrecreatie en het kinderbad (met uitbreiding van spel- en speelmogelijkheden)
Dit houdt in dat op korte termijn gesprekken gepland zullen worden met de betrokken instanties om het plan te concretiseren.

Voor vragen kunt u terecht bij de voorzitter van de werkgroep Ruud Buurman, telefoon 0348-401222 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.