In het weekend van 26 tot en met 29 september voert de provincie Utrecht groot onderhoud* uit aan de rotonde Leidsestraatweg (N198) – Bedrijfsweg in Harmelen. Tijdens de werkzaamheden is er een omleidingsroute voor auto’s, omdat de rotonde moet worden afgesloten.

Werkzaamheden

Het bestaande asfalt op de rotonde wordt vervangen door nieuw asfalt; daarnaast wordt ook het straatwerk in het midden van de rotonde vernieuwd. 

Planning

De werkzaamheden aan de rotonde worden uitgevoerd tussen vrijdagavond 26 september 21.00 uur en maandagochtend 29 september 5.00 uur. In de week voorafgaande aan dit weekend worden in de avond en nacht voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Consequenties voor het verkeer

Tijdens de voorbereidende werkzaamheden kan het verkeer hinder ondervinden bij het passeren. In het weekend van 26 – 29 september is de rotonde volledig afgesloten. Het verkeer op de Leidsestraatweg wordt m.b.v. borden omgeleid. Het industrieterrein blijft bereikbaar via de Breudijk. De benzinepomp bij de rotonde is bereikbaar via het industrieterrein. Het fietsverkeer kan tijdens de werkzaamheden gewoon doorgang vinden. De bussen rijden een aangepaste dienstregeling. Deze staat bij de haltes aangegeven en is te vinden op www.connexxion.nl. Aanliggende panden blijven bereikbaar. Hulpdiensten kunnen tijdens calamiteiten alle panden bereiken. 

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning noodgedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn.