De verbetering van de Grechtkade tussen Houtkade en gemaal Oud-Kamerik is afgerond; het fietspad is weer open. Voor de komende tien jaar is de kering hoog genoeg en voor de komende dertig jaar voldoet hij aan de stabiliteitseisen.
 
Bron: nieuwsbrief HDSR - 16 oktober 2014
fietspad grechtkade
Werk aan de Grechtkade
Om de kering sterker te maken hebben we een stabiliteitsberm van klei aan de binnenzijde aangebracht. Die zorgt voor extra gewicht om de kering op zijn plaats te houden. Verder is de kering zelf opgehoogd door klei aan te brengen. Het fietspad is van de kering weggehaald en op de berm gelegd zodat in de toekomst de kering opgehoogd kan worden zonder het fietspad af te sluiten. De aansluiting met de Houtkade is verbeterd door het plaatsen van een nieuwe brug.
 
Vertraging
Helaas hebben we tijdens het werk veel vertraging opgelopen door de moeilijke lokale omstandigheden. De berm is in lagen aangebracht. De ondergrond was minder bestand tegen het aanbrengen van klei dan verwacht. Hierdoor moest er veel langer dan gedacht worden gewacht met het aanbrengen van de volgende laag grond. Dit is een goede leerschool voor de toekomst maar was bij dit project een vervelende bijkomstigheid.
 
Nog meer werk aan de Grechtkade
Op dit moment loopt de aanbesteding voor de verbetering van het deel tussen het gemaal en Woerdense Verlaat. Ook hier zal de kering verbeterd moeten worden en wordt het fietspad verplaatst. Binnenkort zal daar meer over worden bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op de projectpagina.