Op 4 december 2014 is het afvalplan besproken in de raadscommissie van de gemeenteraad. Onder andere ging het over de proef met de ondergrondse containers voor restafval in Kamerik. Voorzitter Klaas de Wit van het Dorpsplatform Kamerik maakte gebruik van het spreekrecht en wees op de eerdere reactie van het Dorpsplatform en drong aan op het terugdraaien van de proef per 1 januari a.s.

Het nieuwe afvalplan van het college hield o.a. in: 1x in de vier weken ophalen van de bruine kliko met restafval. Hier hadden alle partijen bezwaar tegen. Het plan gaat niet in de gemeenteraad behandeld worden, zo heeft deze commissie besloten. Het college gaat nadenken over een ander plan of een bijgesteld plan. Dit om een betere afvalscheiding te realiseren. Misschien een chip in de kliko en dan betaal je voor het aantal aanbiedingen. Of je krijgt korting wanneer je de kliko minder dan 26x per jaar aan de weg hebt gezet. Het nieuwe plan laat nog even op zich wachten, vermoedelijk wordt in in het eerste kwartaal 2015 aan de raad voorgelegd

Voorlopig het belangrijkste: Met ingang van 1 januari is de proef in Kamerik en Muntendreven definitief voorbij. Dan gaat het restafval weer in de bruine kliko en deze wordt tweewekelijks weer opgehaald. Net als voorheen en net als in de rest van de gemeente. Het plastic gaat dan weer in de zakken aan de weg. Mogelijk kan tegelijkertijd ook specifiek ander afval (frisdrankpakken) in de plastic zak. De gemeente gaat de bewoners nog in detail informeren voor 1 januari 2015.

De noodzaak om beter afval te scheiden wordt door alle partijen onderschreven. Laten we daar dus aan blijven meewerken.