Op 17 december 2014 ben ik geïnstalleerd als wethouder van Woerden. Ik ben de opvolger van wethouder Cor van Tuijl op, die in oktober aftrad. Graag vertel ik iets meer over mijzelf.

Tymon-de-weger-1308911175

k ben in 1955 geboren in Delft, maar woonde daarna in de dorpen Houwerzijl in Groningen en Berkel en Rodenrijs in Zuid-Holland. Van huis uit ben ik vervoereconoom. Ik studeerde aan de Verkeersakademie in Tilburg. Ruim 20 jaar heb gewerkt in het openbaar vervoer in Twente. Vanaf 2002 werkte ik vooral in het openbaar bestuur en was ik in de tussenliggende perioden zelfstandig adviseur. Mijn vrouw en ik wonen in de Utrechtse wijk Tuindorp. Wij hebben drie getrouwde kinderen en inmiddels al vijf kleinkinderen.

In 1990 werd ik gemeenteraadslid in Enschede voor het GPV, later de ChristenUnie. Na drie raadsperiodes werd ik in 2002 benoemd tot wethouder Sociale Zaken in Enschede. Ik was daar ook wijkwethouder voor Enschede West, waar ook het dorp Boekelo en de buurtschappen Usselo en Twekkelo onder vielen. In 2006 stapte ik over naar Utrecht als wethouder Verkeer en Milieu. Daar was ik wijkwethouder voor Vleuten en De Meern en niet te vergeten Haarzuilens. Gedurende het jaar 2010 was ik wethouder Sociale Zaken in Breukelen, waar de dorpen Kockengen en Nieuwer-ter-Aa bij horen. De afgelopen anderhalf jaar was ik wethouder Wonen en Milieu in de gemeente Lansingerland, dat bestaat uit Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

Zoals u ziet heb ik in mijn leven veel met dorpen te maken gehad. Ik heb daarvan geleerd, dat elk dorp een unieke gemeenschap vormt met een eigen identiteit. Ik vind het daarom erg leuk, dat ik ook in Woerden weer ‘dorpswethouder’ mag zijn. Ditmaal van het mooie dorp Kamerik. Ik weet inmiddels dat Kamerik al een heel oud dorp is en dat het nog niet eens zo heel lang geleden nog een zelfstandige gemeente was. Ik zie er naar uit veel voor Kamerik te kunnen betekenen en verheug me op een goede samenwerking.