In de maand februari bezochten leden van de Kunstkring 600 leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Woerden, Harmelen, Kamerik en Linschoten. Hier gaven zij een inspirerende schilderles, waarbij de leerlingen een zelf gekozen aanzicht uit hun Woerdense omgeving schilderden. Van 3 tot 26 maart is een selectie te zien van de resultaten, in Regiobibliotheek Het Groene Hart in Woerden.

IMG 1809De getoonde schilderijen zijn door leerlingen, leerkrachten en/ of ouders uitgekozen als ‘meest bijzondere’ van de klas. Per klas zijn er drie schilderijen geselecteerd. De schilderijen die in de bibliotheek te zien zijn worden medio maart door een jury beoordeeld: De beste drie schilderijen van deze selectie worden geëxposeerd in het Stadsmuseum in Woerden, tijdens de expositie ‘Woerdens Mooiste’ van de Kunstkring.

Dit project is een samenwerking tussen KUVO, de Kunstkring en het Stadsmuseum Woerden en is mede mogelijk gemaakt door het Cultuur Platform Woerden en het Programma Versterking Cultuureducatie.