De gemeente Woerden heeft dit jaar diverse wijzigingen in het maaibeleid voor lang en kort gras in de hele gemeente en dus ook in Kamerik doorgevoerd.

maaiHet Loon en aannemingsbedrijf Theo Klever bv uit Harmelen welke dit jaar door de gemeente voor het maaiwerk is ingeschakeld, heeft een website in het leven geroepen waar u op kunt zien waar en wanneer maaiwerkzaamheden – ook in Kamerik - worden uitgevoerd. Zie hiervoor www.bermenslotenwoerden.nl

Op 23 juni a.s. zouden weer maaiwerkzaamheden (klepelen) in Kamerik worden uitgevoerd; er is op genoemde site ook een (globale) kaart te zien waarop de bermen bijv. 2x of 4 x per jaar worden gemaaid (dit betreft klepelen van het lange gras). De gemeente heeft na vorig jaar ingediende klachten over te hoge bermbegroeiing de frequentie van het maaiwerk van 2 x naar 4 x per jaar gebracht. Het korte gras op grasvelden wordt uiteraard als voorheen veel vaker in het groeiseizoen gemaaid. Toch houdt het maaibeleid veel inwoners bezig, zo merken wij geregeld in onze contacten en tijdens openbare vergaderingen van het Dorpsplatform. Er bestaan nog teveel klachten over. Zo horen wij dat soms teveel wordt weggemaaid (incl. bloemenzee) of dat dit juist helemaal niet of te weinig gebeurt.

Daarom willen wij eventuele klachten verzamelen en in de loop van dit jaar nader met de gemeente bespreken. Inmiddels hebben al meerdere bewoners schriftelijk bezwaren geuit; deze zullen wij bij onze inventarisatie betrekken. Nieuwe op- of aanmerkingen over het maaibeleid van de gemeente verzoeken wij u per e-mail in te dienen en wel voor 1 augustus a.s. Het emailadres van het Dorpsplatform is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De resultaten van de inventarisatie en het resultaat van het overleg met de gemeente hierover zullen wij te zijner tijd op deze website publiceren.