Met ca. 17 personen hebben we op 10 oktober, met de huifkar van de Boerinn, de dorpsschouw 2015 gehouden.

Op de Mijzijde werd een aantal keren gestopt om de situatie van het wegdek te kunnen bekijken. Op sommige plaatsen ligt het wegdek onder het waterpeil van de Wetering.

Te voet werd Kanis bekeken. De Roerdompstraat is tijdelijk opgehoogd en met stelcon platen bedekt. Deze straat staat nu niet meer onder water tijdens regen, maar dat is verplaatst naar de kruising. Ook werd stilgestaan bij het terrein van voormalig huize Miland. De projectontwikkelaar Timpaan wil hier nu 13 woningen realiseren.

DSC03331DSC03336

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hier is weer duidelijk zichtbaar dat het onderhoud van de trottoirs en wegdek te wensen over laat.

DSC03333

Via de Van Teylingenweg werd de rit vervolgd richting Oud-Kamerik. Ook hier werd stilgestaan bij de slechte plekken in het wegdek. Ook werden de bermen beoordeeld; spontane boomgroei is geen uitzondering. Bij biologische boerderij Beekhoeve was een stop voor koffie en werd van gedachten gewisseld over diverse zaken.

Op de Van Teylingenweg zijn op veel plaatsen witte strepen gezet i.v.m. het “lappen”. In ieder geval dit jaar zal dit worden uitgevoerd volgens wethouder De Weger. De gemeente wil met de aanwonenden en bedrijven om de tafel gaan en bekijken wat de toekomst voor het 2e deel van de Van Teylingenweg zal worden. Volgens de wethouder zijn er diverse mogelijkheden.

 

DSC03345Na terugkomst in Kamerik hebben de aanwezigen de situatie rondom het stilgelegde werk aan het Overzicht bekeken. Volgens de aannemer moeten de nutsbedrijven nu eerst hun werkzaamheden verrichten (wat maanden vertraging kan gaan opleveren) voordat de verdere zaken kunnen worden uitgevoerd. De gemeente zal de aanwonenden volgende week informeren.