kamerik schoon 2015Ook dit jaar wordt weer op woensdagmiddag 23 maart een opschoonactie gehouden, dit ter bestrijding van het zwerfvuil. Hieraan werken o.a. mee de beide basisscholen welke in de lessen ook aandacht aan de zwerfvuilproblematiek besteden alsmede de gemeente Woerden o.a. met de komst van de wijkwethouder en het beschikbaar stellen van het inzamelmateriaal. Maar de actie wordt daadwerkelijk uitgevoerd door de leerlingen van de beide scholen en betrokken ouders/begeleiders die elk een groepje leerlingen begeleiden op hun route door het dorp.

De aanmelding voor de leerlingen en hun ouders loopt via de scholen, maar u kan ook meehelpen door zich op te geven via het secretariaat van het Dorpsplatform (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). In 2015 deden ruim 50 kinderen en 12 ouders/begeleiders mee.

Veel straten in Kamerik worden best goed schoon gehouden, echter in de bermen van doorgaande routes, langs slootkanten en in het water ligt en drijft vaak weer van alles. Watervogels kunnen hierdoor de verkeerde dingen binnenkrijgen of zelfs verwond raken door plastic ringen etc. Op de foto ziet u ‘de buit’ in 2015 van een middagje vuil prikken in Kamerik.

De actie op 23 maart as. duurt van 13.30 uur tot ca. 15.30 uur. De start vindt plaats vanuit De Schulenburch, Overstek 2 in Kamerik.