Veel hipper dan een rollator en minder belastend voor de benen.

loopfiets volwassenenDe Loopfiets voor volwassenen geeft mensen met beenklachten meer bewegingsvrijheid en maakt mobiel. Doordat je zit, draagt de fiets je gewicht en dat voelt een stuk lichter tijdens het lopen. Omdat de fiets rolt kom je makkelijker vooruit. Je gebruikt je benen wel, maar ze worden minder belast.

Heeft u specifieke klachten zoals b.v. kortademigheid, vermoeidheid , gewrichtsklachten , overmatige rugpijn, beenpijn, last van evenwicht of overgewicht? De loopfiets ondersteunt u om er weer op uit te kunnen gaan voor een boodschap, wandeling of het uitlaten van de hond.

In de praktijk blijkt dat ook mensen met diabetes, hart- en vaatziekten, Parkinson, polineuropathie of angst bij lopen en of fietsen er baat bij hebben.

Het is wetenschappelijk bewezen dat je met deze Loopfiets een enorme gezondheidswinst boekt: de zelfredzaamheid wordt vergroot, evenals de conditie en de kwaliteit van leven!

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van dit hippe alternatief?

Onder deskundige leiding van Oefentherapeute Cesar Lucy Vismans zijn er groepslessen( per 31 maart 2016) en activiteiten met de loopfiets.

Tijdens de groepsles gaan we gezamenlijk met de loopfiets het park in, wisselen fietsen en lopen af met allerlei oefeningen in de buitenlucht en drinken aansluitend gezamenlijk koffie/thee.

Waar: Ingang Park Oude Land, Oudelandse Weg achter om de flat heenrijden tot aan de groene fietsenstalling.

Wanneer: Donderdag 13.00u -13.45u..

Prijs: € 30,- per maand zonder opzegtermijn, eventueel te vergoeden uit uw aanvullende verzekering. Ook individuele lessen zijn mogelijk.

Aanmelden is noodzakelijk via onderstaande gegevens, er zijn loopfietsen aanwezig. tel: 06-38667528 e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. www: www.loopfietsvolwassenen.nl