Van 19 september tot en met 24 oktober 2016 voert aannemer Mourik Groot Ammers B.V. in opdracht van de provincie Utrecht wegwerkzaamheden uit aan: 
  • de lngenieur Enschedeweg (N212) tussen de N20'1 bij Vinkeveen en de N198 bij Woerden
  • een gedeelte van de Provincialeweg (N401) tussen de N212 en Spengen 
  • een gedeelte van de Leidsestraatweg (N198), tussen de spoortunnel bij Putkop en Harmelen.
De aannemer werkt van noord naar zuid, waarbij steeds een ander wegvak aan de beurt is. De noodzakelijke wegafsluitingen zijn 's avonds en 's nachts gepland en in twee weekenden. Op die manier beperkt de provincie de overlast. Daarnaast zijn alle verkeersmaatregelen gericht op het borgen van de verkeersveiligheid van alle weggebruikers en van de wegwerkers.

Wegafsluitingen en bereikbaarheid
Tijdens een wegafsluiting blijven alle panden bereikbaar waarbij verkeersregelaars het bestemmingsverkeer begeleiden. Het doorgaande verkeer wordt met borden omgeleid. Met de nood- en hulpdiensten zijn afspraken gemaakt dat zij bij een calamiteit altijd een snelle en directe doorgang krijgen.

Openbaar vervoer
Gedurende de wegafsluitingen zal Connexxion een aangepaste dienstregeling rijden. lnformatie hierover kunt u vinden op www.connexxion.nl onder'geplande omleidingen en stremmingen'.

Overige verkeersmaatregelen
Buiten de wegafsluitingen om, kan het verkeer gewoon doorgang vinden waarbij er periodiek sprake kan zijn van vertraging als gevolg van bijvoorbeeld een halve rijbaanafzetting. Het verkeer wordt dan beurtelings en veilig langs de werkzaamheden geleid.

Slag om de arm
Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat onvoldoende zal zijn.

In contact
Gedurende de hele uitvoeringsperiode heeft aannemer Mourik Groot Ammers B.V een keet staan aan de Geerkade in Wilnis, tegenover nummer 10. Op doordeweekse dagen, tussen 07:00 en 16:00 uur bent u hier van harte welkom als u vragen of zorgen heeft over de werkzaamheden. Uitvoerder Sijmen Stuij staat u graag persoonlijk te woord. Ook per mail kunt u contact opnemen met de aannemer. Het mailadres: tDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..