De komende tijd organiseert de KUVO weer twee mooie culturele activiteiten binnen onze gemeente.

Performance & Exposure

Op dinsdag 28 maart slaan het Kalsbeek College Schilderspark en de KUVO de handen ineen voor het organiseren van de 14e editie van de "Performance & Exposure". Tijdens deze show zullen de eindexamen leerlingen van 5 HAVO en 6 VWO (beeldende vakken) hun prachtige creaties tonen.

De leerlingen van 5 HAVO hebben beeldend werk gemaakt rond het thema "Beeld om het lijf". Dit zijn creaties in de vorm van kostuums geworden en deze zullen in een spetterende show/performance gepresenteerd worden. De leerlingen van 6 VWO hebben beeldend werk gemaakt rond het thema "Contrast" en hier een prachtige expositie van gemaakt.

Het tentoonstellen hiervan vindt plaats in "De Hall" aan de Korenmolenlaan 4 in Woerden. De opening van de expositie door 6VWO is om 15.30 uur; het begin van de performance door 5HAVO is om 16.30 uur.

Voordacht Poëzie Parels

De afgelopen twee weken hebben 20 scholen meegedaan aan het project "Vrede en vrijheid van KUVO. Een selectie van de meest bijzondere gedichten die tijdens dit project door kinderen uit groep 7 - van basisscholen uit Woerden en omgeving - zijn geschreven, de zgn. Poëzie Parels, worden op 1 april tijdens Nachtcultuur voorgedragen. De voordrachten van de Poëzie Parels vallen samen met het vertrek van onze huidige Stadsdichter van Woerden, en de bekendmaking van de nieuwe Stadsdichter.

Het programma start om 19.00 in het voormalige winkelpand van Blues Basic, aan de Voorstraat 14 in Woerden, en duurt tot uiterlijk 20.30 uur.