Meerdere voetpaden aan de Molentocht, Hoefslag en Verlaat voldoen niet meer aan de kwaliteitseisen en zijn toe aan een opknapbeurt. Bovendien wil de gemeente de voetpaden verbeteren om de situatie voor voetgangers veiliger te maken. Daarom vindt binnenkort groot onderhoud plaats aan de bestrating.

Tevens wordt het binnenplein van de Boezem vernieuwd en opgehoogd. Het binnenterrein is verzakt en de bestrating van de voetpaden en het pleintje is aan vervanging toe. Bij het ophogen van het binnenterrein worden de speeltoestellen verwijderd. Op basis van het Uitvoeringsplan Spelen 2017 – 2029 is de speelplek in uw buurt bedoeld als een speelpleintje zonder toestellen. Het moet een leuke plek worden die voldoende vrijheid en uitdaging biedt om kinderen hun eigen spel te laten spelen.

Een overzicht van de straten waar het om gaat kunt u hier vinden.

Het opknappen van de voetpaden aan de Molentocht, Hoefslag en Verlaat begint maandag 24 april en wordt, afhankelijk van de weersomstandigheden, waarschijnlijk in totaal ongeveer 6 weken later afgerond. Om de overlast te beperken gebeurt het onderhoud in 3 fases. Er wordt dus niet op elke locatie tegelijk gewerkt. Elke fase duurt ongeveer 2 weken. De fasering:

  1. Molentocht
  2. Hoefslag
  3. Verlaat

De inwoners van de betreffende straten zijn geïnformeerd per brief door de gemeente. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Koen Wolleswinkel van aannemingsbedrijf Oudejan & F. de Bruijn Infra BV. Dit kan via telefoonnummer 0348-457950 of 06-54271057 voor dringende zaken. U kunt uw vraag ook e-mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verdere informatie over dit project en de voortgang van de werkzaamheden kunt u vinden op www.ouwejan.nl. Heeft u overige vragen over de werkzaamheden neem dan contact op met de P. Koedood van de gemeente via telefoonnummer 06-13603366.

Voor eventuele vragen over de werkzaamheden aan het binnenplein van de Boezem is er op dinsdag 25 april tussen 16.00 en 18.00 uur een inloopuur in de bouwkeet van de aannemer. Deze vindt u bij het binnenterrein ter hoogte van de Verlaat.

Let op: hoewel de Verlaat vanaf nummer 31 nog een groot stuk doorloopt tot aan de Hoeve, heeft de gemeente aangegeven dat deze voetpaden niet in de werkzaamheden opgenomen zijn.