Volgens de planning in het Meerjarig Onderhouds Plan (MOP) van de gemeente gaat er een "herinrichting" van de Voorhuis uitgevoerd worden. Kortom, de straat wordt opgehoogd, de riolering opnieuw aangelegd, de verlichting vernieuwd en er zal met de nutsbedrijven overlegd worden over het ondergrondse kabel- en leidingnetwerk. Naar verwachting zullen de uitvoerende werkzaamheden in het voorjaar van 2018 beginnen.

De voorbereidingen voor deze reconstructie beginnen echter in het tweede en derde kwartaal van 2017 al. De bedoeling is dat de inwoners hier geen hinder van ondervinden. Wel is het mogelijk om voor of na de komende zomervakantie onderzoekers in de straat aan te treffen. Zij zullen onder andere grondonderzoek en kabel- en leidingonderzoek verrichten.

De bewoners van de Voorhuis zijn hierover al geïnformeerd per brief. (U kunt de brief ook hier lezen.) In mei zullen de bewoners tevens een uitnodiging ontvangen voor een bijeenkomst over de herinrichting. De gemeente wil waar mogelijk de inbreng van de bewoners meenemen in het ontwerp. Hierna komt de gemeente terug voor een tweede ronde van reacties.

Als u nog vragen heeft over de reconstructie van Voorhuis, kunt u gerust contact opnemen met de projectleider Ed Pollemans, via telefoonnummer 14-0348 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..