Waarschijnlijk weet u nog dat wij vorig jaar onze eigen snelheidsmeter hebben gekregen, de Smiley. De Smiley geeft aan met welke snelheid er wordt gereden. De glimlach is voor de verkeersdeelnemers die niet harder dan 60 km rijden, een boze blik geldt voor hen die met een hogere snelheid passeren. Eens in de zoveel tijd wordt hij weer verzet naar een andere plek. Vanaf vandaag kunt u hem terugvinden op Overstek, bij de ingang van de voetbal.

Niet alleen werkt de Smiley als herinnering aan automobilisten om niet te hard te rijden, de snelheidsmeter brengt ook cijfers in kaart zoals het aantal auto's dat passeert, op welke dagen er harder gereden wordt, de hoogste snelheid die gemeten is, enzovoorts.

De resultaten van de Smiley op de Teckop, het Oortjespad en de Berkenlaan zijn nu binnen. Voor de geïnteresseerden hebben we hieronder een aantal voorbeeldgrafieken die tonen hoe vaak en hoe hard er gedurende een gemiddelde week elke dag gereden wordt. Voor elke straat is er per rijrichting een grafiek.

Teckop:

Oortjespad:

Berkenlaan: