Het klimaat verandert. Help mee om wateroverlast en hitte in de gemeente Woerden te beperken en maak uw tuin watervriendelijk. Een watervriendelijke tuin is voor minstens 60% beplant. Planten houden de tuin koel op hete dagen. De tuin wordt regenbestendig, comfortabeler en er komen meer vogels, vlinders en bijen.

Ziet u op tegen het onderhouden van uw tuin? Betegelen lijkt dan de gemakkelijkste weg. Er zijn echter veel groene alternatieven, die even veel of zelfs minder onderhoud vragen. Benieuwd hoe u dit kunt realiseren?

Duurzaam Woerden

Het project ‘Steenbreek’ van het burgerinitiatief Duurzaam Woerden komt graag bij u langs voor advies over tegels en beplanting. Steenbreek werkt kosteloos en wil in de gemeente Woerden tien voorbeelden van groene tuinen realiseren. Interesse? Mail naar Rinie Blauw via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Actiedag 17 juni

Op zaterdag 17 juni staat tuincentrum De Bosrand in het teken van de campagne ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Tuinontwerper Geral Overbeek en stadsimker Chris van Iersel geven interessante tips voor een watervriendelijke tuin. U krijgt alle gelegenheid om uw vragen te stellen. Voor de kinderen is er een speciale activiteit.

Wanneer: Zaterdag 17 juni
Waar: Tuincentrum de Bosrand, Rietveld 36A Woerden
Tijdstip: 10:00 – 16:00 uur

Tuinactie

U kunt daarnaast meedoen met de tuinactie. Maak eerst een foto van uw huidige tuin. Maak uw tuin watervriendelijk en maak een foto van uw heringerichte tuin. Mail uw twee foto’s uiterlijk 20 juni naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘Natuurlijk! De watervriendelijke tuin’. Hiermee maakt u kans op een waardecheque t.w.v. €150! Prijswinnaars ontvangen bericht. Wethouder Ivo Ten Hagen reikt op zaterdagochtend 24 juni de prijzen uit.

Meer inspiratie?

Kijk voor meer inspiratie en ideeën op www.huisjeboompjebeter.nl of  www.tuinbranche.nl/vrijepagina/waterpagina.

Openbare Vergadering

Een presentatie over deze acties en klimaatbestendigheid in de gemeente vindt ook plaats op de aankomende Openbare Vergadering van 16 mei. De presentatie zal worden gedaan door Madeleen Graafland.