Al heel veel Kamerikers zijn in Chawolo geweest en volgend jaar gaan er weer 12 Kamerikers hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het dorp.

CDHope heeft in de achterliggende maanden in diverse plaatsen actie gevoerd en vermogensfondsen aangeschreven voor steun om kwalitatief onderwijs in Chawolo in Oeganda mogelijk te maken. Ook heeft zij met succes een beroep gedaan op Wilde Ganzen voor ondersteuning van het prachtige onderwijs project. Omdat het onderwijsproject van CDHope een positieve uitwerking heeft op de plaatselijke bevolking en scholen in de omgeving heeft Wilde Ganzen positief gereageerd op het ondersteuningsverzoek. Wilde Ganzen ondersteunt met 50% het geworven bedrag van CDHope. Daardoor kan CDHope voor € 71.500,00 nieuwe schoollokalen gaan bouwen.

Tijdens koningsdag dit jaar hield CDHope een actie om het gebruik van solarlampen voor de bevolking mogelijk te maken. De actie bestond uit een verloting, kaart en bijouterie verkoop en maakte het mogelijk om 100 lampen naar Oeganda te gaan sturen. Gelukkig is CDHope op tijd bekend geworden met de hoge invoerkosten in Oeganda. CDHope zoekt nu naar mogelijkheden om de lampen tegen aanvaardbaar tarief bij de bevolking van Chawolo te krijgen.

De groep Kamerikers die in de zomer van 2018 naar Chawolo gaan, willen graag acties organiseren om de scholenbouw in een eindfase te brengen. U hoort er meer over als hun actieplannen gereed zijn.