Wat moeten we zonder hen? De waardering voor de vrijwillige brandweer van Kamerik is groot. Een pluim waard, daarom is de brandweer benoemd tot Kameriker van het Jaar 2017. De prijs werd op zaterdagavond 13 januari uitgereikt door de voorzitter van het Dorpsplatform Kamerik tijdens de jaarlijkse Stamppottenavond van Kamerik Proeft in de Schulenburch.

De brandweer is voor veel zaken de redder in nood. Natuurlijk voor het blussen van branden en het redden van mensen en dieren uit brandende panden, maar ook om dieren uit benarde situaties te redden, auto’s uit de sloot te halen, mensen bevrijden uit verongelukte voertuigen, enz. Verder assisteren ze bij diverse activiteiten op het dorp en zijn ze de spil van de Brandweermiddag van JeVaKa. Het is een hechte club die ook voor elkaar door het vuur gaat.

U kunt foto's van de avond op de website van RPL Woerden vinden. In het AD stond recent ook een mooi artikel over de restauratie van de Kamerikse brandweerwagen.

Sinds 2009 nodigt het Dorpsplatform Kamerik de inwoners van Kamerik uit om voordrachten te doen voor de benoeming van de Kameriker van het jaar. Uit deze voordrachten maakt de commissie Kameriker van het Jaar een keuze en legt deze voor aan de Dorpsplatformleden. De keuze wordt bepaald door de inhoud van de voordrachten, niet door het aantal. Ieder jaar is het weer een hele opgave om uit diverse kanshebbers een keuze te maken. Er zijn veel Kamerikers die zich op veel manieren inzetten voor het reilen en zeilen van het dorp.