Werkgroep Facelift Burgemeester Breenplantsoen - Dorpsplatform:

Klaas de Wit - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jan Luidens - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Koos van der Wind - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Jacolien Meijers - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

p/a Kerkstraat 6, 3471 CP Kamerik

 


Beplantingsplan Breenplantsoen

Zoals in de nieuwsbrief van december is te lezen is het beplantingsplan opgesteld en hier in te zien.

Bekijk het beplantingsplan Breenplantsoen.


Vrijwilligersochtend 30 november

De informatieavond 'facelift' Burgemeester Breenplantsoen van 12 november jl. ligt alweer even achter ons.
Hovenier Mark van Valkenburg heeft de op die avond ingekomen reacties c.q. aanvullingen op de plannen inmiddels verwerkt; een nagekomen aanvulling die ondermeer inhield dat er meer fleurige, gebiedseigen- en onderhoudsarmere beplanting zou moeten worden toegepast is ook door ons team 'opgepakt'. Mark zal de aanpassingen as. zaterdag ook nog toelichten aan jullie; als de de nieuwe beplantingslijst gereed is, wordt die ook zo spoedig mogelijk aan iedereen gezonden.

Het is de bedoeling dat Mark as. vrijdagmiddag het 'grotere werk' alvast gaat uitvoeren, zodat wij
zaterdagochtend veel kunnen opruimen en aanvullende werkzaamheden kunnen verrichten.
Hopelijk is de voorspelde regen voor vrijdag dan weggetrokken en kunnen we zaterdag weer met goed weer en goed humeur aan de slag gaan. De familie Beertema (Burgemeester Brediusstraat) is weer bereid ons 'op de koffie' te ontvangen!

 


Vrijwilligersochtend 19 oktober, help u mee?

Intussen zijn er drie vrijwilligersochtenden in het Breenplantsoen geweest. Tijdens deze ochtenden is er hard gewerkt om het plantsoen mooi en netjes te houden. Dit met medewerking van verschillende omwonenden en andere enthousiaste Kamerikers. We hopen dat u er de volgende ochtend ook (weer) bij kunt zijn!

De volgende vrijwilligersochtend staat gepland op 19 oktober a.s. Vanaf 9.00 uur verzamelen we bij het voormalig gemeentehuis aan de Meent. Neem zo mogelijk eigen snoeischaar en schoffel mee. Voor de koffie/thee wordt gezorgd. U bent van harte welkom om mee te helpen!

Graag tot ziens op 19 oktober!


Tweede vrijwilligersochtend Breenplantsoen

Zaterdagmorgen 17 augustus heeft de vrijwilligersploeg weer de handen uit de mouwen gestoken in het Breenplantsoen. Er waren 12 vrijwilligers aanwezig die verschillende werkzaamheden verricht hebben.

De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het schoffelen van het opgekomen onkruid, het schoonmaken van de wandelpaden en het maaien van de grasmat. Dit laatste moet de komende tijd nog iedere week gebeuren in verband met het vruchtbare weer. De koffie werd verzorgd door een omwonende. Omstreek 10.30 was de klus weer geklaard.

De volgende vrijwilligersochtend staat gepland op zaterdag 14 september. Vanaf 9.00 uur is iedereen van harte welkom om mee te helpen. In het bijzonder nodigen we de omwonenden van het park uit om mee te helpen.

IMG-20130817-00094 klein IMG-20130817-00098 klein IMG-20130817-00107 klein


3 juli vrijwilligersavond Breenplantsoen

plantsoen 2 kleinHet Dorpsplatform heeft het initiatief genomen om samen met gemeente, bewoners en ondernemers van Kamerik, het verwaarloose Breenplantsoen een facelift te geven. Zoals u wellicht heeft gezien zijn we van start gegaan met het ophogen en inzaaien van de nieuwe grasmat van het Breenplantsoen. Tot nu toe een mooi resultaat!

Echter, we zijn er nog niet. In het najaar van 2013 en voorjaar 2014 zal er nieuwe aanplant gedaan worden van struiken en bomen. Daarbij hebben we o.a. hulp nodig bij het maken van plannen en het uitvoeren hiervan. Hiervoor doen we graag een beroep op u. We zoeken vrijwilligers voor:

  • maken van plannen voor nieuwe aanplant;
  • meedenken inzake aankleding en afspraken voor gebruik;
  • maaien (zeker de eerste keren heel voorzichtig);
  • onkruid wieden en zwerfvuil verwijderen;
  • snoeiwerkzaamheden;
  • aanplanten van nieuwe bomen en struiken;
  • organiseren in stand houding van ons sfeerpark.

Op woensdagavond 3 juli houden we een open informatieavond voor vrijwilligers in het voormalige gemeentehuis. Om 19.30 uur staat de koffie klaar in de trouwzaal. Op deze avond geven we uitleg over onze ideeën en gaan we graag met u in gesprek over de toekomst van het Breenplantsoen. Uw komst verplicht u tot niets. Wees welkom!

Mocht u willen reageren op deze brief dan kunt u ook een email sturen aan het Dorpsplatform viaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We rekenen op uw steun en hopen u 3 juli te ontmoeten!

20130701 195724


Start Facelift Breenplantsoen

Foto breen 1 klein

Het Burgemeester Breenplantsoen is een klein park in Kamerik, gelegen tussen het voormalige gemeentehuis en de NH Kerk.

Het probleem
Het plantsoen is verwaarloosd. Het grasveld en de paden zijn verzakt of overgroeid. Het plantsoen is op deze manier geen visitekaartje van ons mooie Kamerik meer. Het onderhoudsbudget van de gemeente is ontoereikend voor een facelift van het Burgemeester Breenplantsoen.

Het plan
Het Dorpsplatform heeft het initiatief genomen om samen met gemeente, bewoners en ondernemers van Kamerik, het plantsoen een facelift te geven.

Uitgangspunt voor de facelift is het ontwerp zoals dat in de jaren 50 is bedacht door tuinarchitect Van Drie. De eerste fase van het plan voorziet in ophogen van wandelpaden en ophogen en inzaaien van de grasvelden.

Sponsors gezocht
Volgens de begroting is voor de eerste fase een bedrag nodig van € 31.250,-. Met deze fase willen we nog dit voorjaar van start gaan. Voldoende financiën ontbreken nog en daarom zijn hard op zoek naar sponsoren (klik onderaan dit bericht op lees meer voor planning en financiën).

Het is de bedoeling op korte termijn een groot sponsorbord aan de rand van het Burg. Breenplantsoen te plaatsen. Hierop worden sponsors die een bedrag van tenminste € 500,- toezeggen een jaar lang met hun naam en bedrijfslogo vermeld. Daarnaast worden de sponsoren vermeld op de website en in de nieuwsbrief van het Dorpsplatform Kamerik.

Ook de dorpsgenoten willen we nadrukkelijk betrekken bij het ontwikkelen en bijhouden van ons plantsoen. Hierdoor wordt het Burgemeester Breenplantsoen een park van en voor alle Kamerikkers.

Contact
Voor vragen of meer informatie over ons verzoek kunt u contact opnemen met een van de leden van de werkgroep:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Koos van der Wind
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het rekeningnummer waarop het eventuele sponsorgeld gestort kan worden is: 33 11 27 105 ter name van Dorpsplatform Kamerik.

Klik op lees meer voor planning en begroting.

Planning en begroting

De facelift van het Burgemeester Breenplantsoen is verdeeld in drie fasen.

1. Voorjaar 2013 - Ophogen en inzaaien

In het voorjaar 2013 beginnen we met het ophogen van de grasmat en de paden. Ook de aller-noodzakelijkste snoeiwerkzaamheden (om het ophogen mogelijk te maken) zullen worden uitgevoerd in april/mei 2013. Deze fase is begroot op € 31.250,- Daarvan is momenteel € 20.250,- toegezegd. Een verzoek om een bijdrage is verstuurd naar VSB-fonds, Oranjefonds en RABO-dichtbij-fonds. Het proces verloopt positief, maar we zijn er nog niet!

2. Herfst 2013 -  Snoeien en planten

Als de grasmat en de paden er in de herfst weer netjes bijliggen, moet de begroeiing goed en vakkundig worden gesnoeid in het najaar van 2013. Het groen moet worden afgevoerd en gestort en nieuwe bomen, planten en struiken worden gepoot. We rekenen voor deze fase op inzet van vrijwilligers onder deskundige leiding van een hovenier. De kosten bedragen ca.
€ 5.600,-. Een belangrijk deel hiervan (€ 4.100,-) zullen we aanvragen via het Inwoner Initiatieven Budget. Inwoners, Dorpsplatform en andere sponsors zorgen voor de resterende 
€ 1.500,-

3. Voorjaar 2014 -  Aankleding

Voor deze fase moeten we wachten tot voorjaar 2014. We gaan ter voorbereiding op zoek naar passend parkmeubilair, eventueel een hekwerk en waar nodig aanvullende bepanting. We begroten deze fase op € 8.000,-. Hierbij doen wij wederom beroep op het Inwoner Initiatieven Budget, inwoners, Dorpsplatform en andere sponsors.

 

Inkomsten

 

Uitgaven

 

Voorjaar 2013 - facelift Breen-plantsoen

sponsors

 18.000,00

ophogen en inzaaien

 31.250,00

 

gemeente

 13.250,00

   

Herfst 2013 - Facelift Breenplantsoen

Inwoner Initiatieven Budget

    4.100,00

Snoeien, hout afvoer en planten

    5.600,00

 

sponsors

    1.500,00

   

Voorjaar 2014 - Facelift Breen-plantsoen

Inwoner Initiatieven Budget

    6.500,00

meubilair, beplanting

    8.000,00

 

sponsors

    1.500,00

   
   

----------------                                     ----------------   

TOTAAL

 

 44.850,00

 

 44.850,00